sunnuntai 4. marraskuuta 2012

2.Tim.3:16-17

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus, on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä. (RK1992)

All Scripture is God-breathed and is useful for teaching, rebuking, correcting and training in righteousness, so that the servant of God may be thoroughly equipped for every good work. (NIV)


Tästä jakeesta lähdettiin liikkeelle tiistaina Mary J:n opetuksessa. Se opeteltiin ulkoa ja muisteltiin sitä monta kertaa päivässä. Paljon perustavaa laatua olevaa settiä tuli neljän päivän aikana, jotka sain olla hänen hyvässä, innostavassa ja raamatunmukaisessa opetuksessaan. Eri Raamatun käännöksiä omalla kielelläsi ja eri kielisiä käännöksiä kannattaa katsella ja vertailla. Niistä saattaa saada uutta näkökulmaa ja syvyyttä. 

Meillä on Isä, joka HALUAA puhua meille. Niiii-in, juuri sinullekin. Ei vain minulle, seurakuntasi pastorille ja naapurin Martalle, joka laulaa kirkkokuorossa - vaan SINULLE :) Hän on antanut Sanansa ja PUHUU siellä. Luotettavammin kuin missään muualla, esim. tunteissasi tai mielessäsi. Hän on Totuuden Isä. Poika on (tie,) Totuus (ja elämä). Pyhä Henki on Totuuden Henki. Tämän perusteella Jumalan Sanan on oltava...TOTTA. Se on Totuus.

Meillä on lukutaito. Sitä ei muuten tule koskaan olemaan yli 50% maailman ihmisistä. Ja suurimmalla osalla meistä onnekkaista on myös aivan omat kopiot Raamatusta kotona. On siis helppoa kuin heinänteko kuulla Isän ääni. Minulle se ainakaan ole helppoa. Luen Jumalasta ja puhun Hänestä - mutta aika harvoin kuulen, mitä Hänellä on sanottavana. Oli mahtia saada opetusta erilaisista keinoista KUUNNELLA Raamattua, ei lukea sitä.

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus...ei kai nyt sentään Vanhan testamentin tekstitkin? Niin noh niin...Raamatun aikaan, Paavalin kirjoitellessa kirjettä Timoteukselle kirjoitukset tarkoittivat juurikin niitä kirjoituksia, jotka me tunnemme Vanhana testamenttina :) Siispä: jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus. Kuulemista siis piisaa ;)

Jumala todella HALUAA puhua sinulle ja Hän PUHUU. Raamatussa sanotaan 2000 kertaa "Jumala sanoi". Hänkö ei siis puhu sinulle? Ala viettää aikaa Isän kanssa joka päivä ja opit kuuntelemaan. Hänen kanssaan on hyvä olla. Hänen tahtonsa meitä kohtaan on paras mahdollinen. Se ei aina ehkä miellytä, mutta se on siitä huolimatta paras. Isä tahtoo, että seuraamme Hänen hyvää suunnitelmaan. 

Miksikö? Koska Hän on rakkaus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti