perjantai 26. lokakuuta 2012

Tape me to the other side.

Hej og hej. Otsikko liittyy eiliseen työpäivääni, jota vietin mm. basen 4.kerroksessa eli vintillä, jossa on työkamuni Martinin "office". Siellä sain opetusta puusepältä (kyllä, tämä nuorukainen kulkee kirjaimellisesti Jeesuksen jalanjäljissä) siitä, miten tunnistan listoista, mikä on puuta ja mikä feikkiä sekä mihin mitäkin listaa käytetään.

Monenlaisia työtehtäviä on ollut: siivousta, raksasiivousta, vierashuoneen siivousta ja laittamista edustuskuntoon, pyykkäämistä (just love it), silittämistä, maalaamista (toinen rakas) ja keittiöhommia (tänään ekan kerran...not my favorite). Noh, tekemistä riittää ja päiväsaika kuluu siinä. Jaloillaan oleminen ja fyysinen työ koettelee kehoani, etenkin selkää - mutta kyllä tästä selvitään.

Kivoja juttuja viikolla oli spontaani elokuvailta SOE:n opiskelijoiden kanssa (School Of Evangelism). Katsoimme Faith Like Potatos. Ihan hyvä raina edelleen. Tärkeämpää oli tutustua ihmisiin ja olla porukassa. Tiistaina eräs SOE:n tytöistä pyysi minua raamattupiiriin, joka pidettäisiin jossain paikallisista kahviloista. Tämä oli siis eka kerta ja meitä oli neljä paikalla. Mukavaa. Kaikki muut olivat norjalaisia, joten käytimme norjaa ja vain vähän englantia. Luin Raamattua ääneen norjaksi :D Kahvila nimi on Stockmand. Melkein tuli kotoisa olo. Join kaakaota. Oh-hoh.

Joka torstai on basen kellarikerroksessa (eli ruokailutilassamme) Cafe Motta. Opiskelijat muuttavat tilan viihtyisäksi ja trendikkääksi kahvilaksi. Flyereita on jaettu ja mainoksia laitettu esille. Eilen paikalla oli vain vähän basen ulkopuolelta tulevia nuoria, mutta joitakin kuitenkin. Nautin loistavasta mansikkapirtelöstä ja keskustelusta eestiläisen nuoren naisen kanssa, joka on täällä töissä kolmatta vuotta ja sitä ennen kävi DTS:n (Discipleship Training School) täällä. Sydämessäni on erityinen paikka eestiläisille <3

MUTTA viikon kohokohta oli eilen aamulla, kun menin lähiruokakauppaan. TAT-TA-DA-DAT-TA-DA-DAAAAAAAAAA, siellä oli Marianne, nainen jonka tapasin puistossa viime lauantaina, kun olimme evankelioimassa. Menneellä viikolla hän tuli mieleeni monta kertaa ja kannoin hänet Isän syliin rukouksissa. Ja nyt Rema 1000:ssa hän laittoi hedelmiä tiskiin!!! Marianne on siis töissä siellä. Menin hänen luokseen ja kysyin, onko hänen nimensä Marianne. En ollut aivan 100% varma, koska hänellä ei tällä kertaa ollut huppua päässä ;) Hän oli Marianne ja näytti hämmentyneeltä. Kysyin, muistaako hän, kun juttelimme viime lauantaina puistossa. Ja hän muisti. Emme ehtineet puhua enempiä, koska hänellä oli kiireinen työaamu. Tulin NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN hyvälle mielellä tästä lyhyestä kohtaamisesta. Kiitin Herraa Mariannesta. Uskon ja rukoilen, että saan jälleen törmätä häneen ja voisimme tutustua paremmin.

Nyt on mentävä. Sain jo kommentin, että kirjoitanko kirjaa ;) Täällä on vain yksi yhteinen ja yleinen tietokone koko basessa, joten en voi olla ikuisuutta tässä. Vaikka nuorisolla toki on omat läppärit ja muut hifi-laitteet. Lähden pian yhteen konserttiin Misjonkirkelle. Ilta on vasta nuori, mutta minä en ;)

Ha det bra alle sammen!!

Alla pari kuvaa Skienistä ja yksi basesta (eli Prisonista). En ole ehtinyt kuvailla vielä mitään ja voi olla hankala saadakaan kuvia koneelle.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Josko tätä kautta kulkis viestit perille? ;) Mahtia kuulla sun kuulumisia. Meilläkin oli tänään aivan huippu iltamessu. :) KLS.

Lähetä kommentti