tiistai 15. huhtikuuta 2014

joukkuepeliä.


Tämä on sinulle, joka mietit, kummassa tiimissä haluat pelata: voittajissa vai häviäjissä. Totuus on se, että meistä jokaisen on valittava joukkue, jonka riveissä seisomme. Joukkueita on vain kaksi: ne, jotka ovat Kristuksen puolella - ja ne, jotka ovat Häntä vastaan. On olemassa Valon joukkue ja pimeyden joukkue. Kukaan ei voi tässä Elämä -nimisessä pelissä olla puolueeton. Kaikki osallistuvat siihen – halusivatpa tai eivät. Katsomopaikkoja ei ole jaossa.

Seurakunta eli Kristuksen ruumis on kuin urheilujoukkue. Pelaajina eivät ole vain seurakuntien työntekijät vaan kaikki, jotka uskovat, että Valmentajan Pojan kauan aikaa sitten legendaarisessa matsissa vuodattama veri on puhdistanut likaiset pelipaitamme.

Valon joukkueen valmentajana ja johtajana toimii Kaikkivaltias Jumala. Hän haluaisi kaikki pelaajat omaan tiimiinsä. Vaikka pelin lopputulos on jo selvillä (lue Joh.3:16), emme silti voi vain istua vaihtopenkillä ja odottaa, että joku tulee kantamaan meidät kuninkaantuolissa voitonjuhliin. Meitä tarvitaan, sillä vastustajakin yrittää kokoajan rekrytoida itselleen lisää pelaajia.

Millainen on iskukykyinen Jumalan joukkue, elävä seurakunta - Kristuksen ruumis? Se on joukko vajavaisia ihmisiä, jotka elävät yhdessä, tekevät yhdessä, kasvavat yhdessä, taistelevat yhdessä – ja uskovat yhdessä. He uskovat Jeesukseen. Seurakunnan työntekijät eivät ruoki meitä väkisin Elämän Leivällä – eivätkä pureskele sitä puolestamme. Ei – vaan me saamme olla itse tankkaamassa lisäenergiaa.


Meillä on myös lupa tarjota rukiista toisillemme, jakaa sitä kaikille ja kaikkialla. Kuinka monet ihmiset maailman eri laidoilla elävät tänäänkin nälänhädässä, vaikka kättemme ulottuvilla on Leipä, joka ei koskaan lopu. 

Ef.6:10-17



(kirjoitettu paikallislehteen keväällä 2006)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti