lauantai 26. huhtikuuta 2014

pyhä tyytymättömyys.

Jopa pisti piristävän ja kiitollisen otsikon. Se on Bill Hybelsin kirjan nimi. Ostin teoksen kahdella eurolla kevätpäivän lukemiseksi ilman suurempia ennakko-odotuksia. Kannen avattuani sanoma kävi päälle kuin vesikauhuinen orava. Yksi kirjan pointeista on siinä, miten merkittävää on ruokkia pyhää tyytymättömyyttä itsessään. Kuulostaa omituiselta. Ensalkuun kannattaa selvittää, mitä Hybels tarkoittaa tuolla sanaparilla. Jokaisen on tehtävä se itse.

Pispalan kirkolla Tampereella on joka toinen sunnuntai Varikkomessu. Kandee käydä tsekkaamassa. Allaolevan linkin kautta pääset kuuntelemaan Varikon oman pastorin, Timo Pöyhösen opetusta aiheesta, joka ei jätä ketään kylmäksi.

http://www.uusiverso.fi/files/10164/varikon_saarna_09022014.mp3

Suosittelen ensiksi kuuntelemaan Pöyhösen tuhdin, innostavan, hoitavan ja haastavankin opetuksen. Tee siitä omanlaisesi muistiinpanot, jos tarvitset niitä. Minä tarvitsen.


Nopen muikkarit:

Etsi ja löydä lahjasi ja paikkasi Jumalan suunnitelmassa.

1. Mitä haluaisit tehdä, jos et pelkäisi? (intohimo, sydämen palo/kaipuu)

2. Mitä osaat parhaiten? (lahjat, kyvyt, taidot)

3. Mihin sua on elämässä valmisteltu? (kokemus)

4. Tartutko niihin mahdollisuuksiin, jotka Jumala sulle antaa? (mahdollisuudet)
    Käytätkö talenttejasi? Otatko riskejä?

kantava ajatus: Älä vertaa heikkouksiasi toisten vahvuuksiin.


Hanki Hybelsin kirja näppeihisi. Joo, voin lainata omaani. Lue se ja tee taas muistiinpanoja, jos tarvitsee. Uskallan luvata, että olet prosessissa.

Meitsille prosessi on tila, jossa ulkoisesti ei tapahdu välttämättä mitään, mutta korvien välissä ja sisuskaluissa käy valtava kuhina ja porina. Silloin tarvitsen aikaa, rauhaa, virittäviä lauluja, aikaa, tekstejä, kuvia, aikaa, puheita ja paikkoja, aikaa sekä pitkiä, kiireettömiä keskusteluja luottoihmisten kanssa ja eritoten Luojani kanssa. Lihaskin kasvaa levossa.

Toiminnan aika tulee myöhemmin, mutta se tulee varmasti. Haluan silloin olla valmis lähtemään liikkeelle, tekemään osani, muuttamaan sanat lihaksi. Pyhän tyytymättömyyden ruokkiminen ajaa paljon suurempiin asioihin kuin tulee mieleen. Kyse ei enää todellakaan ole vain minusta ja sinusta, meidän elämistämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti