tiistai 15. huhtikuuta 2014

Oletko sairas?


Toivon totisesti, että jokaikinen lukija voisi vastata otsikon kysymykseen kieltävästi. Ei kukaan halua olla sairas. Terveyttään oppii todella arvostamaan vasta sitten, kun sairaus kohtaa ja koettelee. Aluksi pieneltä tuntuva vaiva voi pitkäkestoisena ajaa ihmisen kurjaan jamaan.

Markuksen evankeliumissa on kohta, jossa Jeesus sanoo: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.” Tuo kohta nousi mieleeni muutaman päivän sairastelun jälkeen. Tottahan se on. Lisäksi eivät terveet myöskään ajattele parantajaa. Jos olet terve kuin pukki, miksi miettisit lääkäreitä tai muita auttajia. Ei ole syytä.

Vietyäni ajatusleikkiä vielä eteenpäin huomasin, että toivonkin olevani sairas – nimittäin hengellisessä mielessä. Jos olen hengellisesti terve, en tarvitse Parantajaa. Kamala ajatus. En myöskään kaipaisi ja ajattelisi Auttajaa. Toivon sydämestä, että kaikki ihmiset voisivat huomata olevansa hengellisesti sairaita ja tarvitsevansa hoitoa – että he suorastaan kilvan kiiruhtaisivat Parantajansa luo.

Tämä Parantaja on itse kokenut valtavat kivut, tuskan ja tuntee kaikki vaivat henkilökohtaisesti. Hän pystyy tarjoamaan niin apua kuin vertaistukea. Hänen käsissään jokainen saa juuri oikeanlaista hoitoa. Ajanvaraus tapahtuu vaivattomasti ja tapaaminen järjestyy kädenkäänteessä. Hoitovirheitä ei satu. Mikä ihmeellisintä: Hän on luovuttanut omaa vertaan niin paljon, että jokainen sairas voi saada uuden alun.



(kirjoitettu paikallislehteen keväällä 2008)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti