tiistai 15. huhtikuuta 2014

radikaali

Olin liki vuoden pois leipätyöstäni ja tein vapaaehtoistyöstä mm. Missionuoret eli YWAM -nimisessä maailmanlaajuisessa, voittoa tavoittelemattomassa ja tunnustusten välisessä kristillisessä lähetys- ja koulutusjärjestössä. (Lisää tietoa www.ywam.org ja www.ywam.fi)

Käteen jäi kaipuu kansainväliseen ympäristöön ja auttamistyöhön sekä kourallinen uusia ystäviä. Sydämeen jäi enemmän. Asioita, joiden sulattelemiseen ja omaksumiseen menee aikaa. Sain opetusta muun muassa aiheesta Word eli Sana. Lähestymistapa oli haastava, muutokseen kutsuva ja kuitenkin erittäin käytännöllinen.

Jumala, josta Raamattu kertoo, on totuuden Jumala.  Jeesus on tie, totuus ja elämä. Pyhä Henki on totuuden Henki. Raamattu itse kertoo olevansa totuuden sana. Saamme siis olla valtavan asian äärellä päivittäin ja lähestyä itse Totuutta koska vain. Raamattu kertoo totuuden siitä, kuka minä olen, ketä me olemme ja kuka Jumala on sekä miten maailmassa tulisi elää.

Toisessa kirjeessä Timoteukselle kirjoitetaan (2.Tim.3:16-17), että ”Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä.”

Radikaali opetuslapseus on sitä, että otetaan Jumalan Sana todesta. Ei vain ohiteta vaikeita kohtia, anneta käskyjen valua toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kun tutkii Raamattua voi helposti huomata, mitä Jumala haluaa meiltä. Hän haluaa sitoutumista, uskollisuutta, kuuliaisuutta. Hän haluaa rakastaa meitä ja olla rakkautemme kohde. Miten voimme osoittaa rakkautemme Jumalalle, koko maailmankaikkeuden Luojalle ja elämän ylläpitäjälle? Noudattamalla Hänen tahtoaan. Pala kakkua vai onko. Miksi edes yrittää. Miksi pyrkiä siihen missä ei voi onnistua.

Radikaalia on korjata, eikä rikkoa. Radikaalia on rakastaa, eikä vihata. Radikaalia on kääntää toinen poski ja antaa anteeksi. Radikaalia lähtee liikkeelle, luopuu omastaan, vastata toisen hätään. Radikaalia on tahtoa tehdä Mestarinsa iloiseksi ja osoittaa rakkautensa Hänelle. Radikaalia on uida vastavirtaan, saada niskaansa lokaa yhä uudestaan ja uudestaan. Radikaalia on antaa, eikä vaatia takaisin.  Radikaalia on etsiä Jumalan kasvoja, janota Hänen tuntemistaan - eikä Hänen antamiaan siunauksia.

Pelastus on ilmaista. Se ei maksa mitään – mutta radikaali opetuslapseus maksaa kaiken.



(kirjoitettu paikallislehteen syksyllä 2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti